JV. Anno 2020.

  Nem, nem UFO-t láttam a Kerepesi temetőben, bár sok mindent el tudok képzelni, annyi érdekes látványosságban volt már részem, csupán arról van szó, hogy mióta a Nemzeti Örökség Intézete átvette a temető kezelését, végre valami pozitív dolog is történik ott. Részletesebben erről később, most a lényegnél maradva, csupán arról van szó, hogy nekifogtak hazánk volt vezetői sírjainak a felújításához.

 Az egyik ilyen, Károlyi Mihály érdekes, hatalmas félgömb alakú síremléke. Gondolom mindenki emlékezetében egy nagy zöld golyó él, ami szépen, különösen nyáron beleolvadt a környezetébe.

 Ám mindez ma már a múlté. A 2017. május-júniusában felújított síremlék,  jelen pillanatban, ami 2017. június közepét jelöli, egy hatalmas csillogó-villogó, vörös golyóként tündököl a fák között. A látvány magáért beszél, kihagyhatatlan. Annál is inkább, mert nem sokáig marad így, hiszen hamarosan bemattul, majd bebarnul, hogy lassan, talán évek múlva, ismét környezetébe olvadva rejtőzködhessen.

  A felújítás képeiről közölnék néhány érdekesebb fotót, hogy az is láthassa, aki nem tud elmenni megnézni. Jelen pillanatban a Kerepesi temető egyik leglátványosabb síremléke, különlegesen szép, ragyogó napsütésben.

 

Így nézett ki évtizedekig a síremlék

 

és belülről...

 

Érdekesen nézett ki a lecsupaszított kőgolyó

 

 

 

 

 

 

Ritkán látott emléktábla a gaz között.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül pár kép az elkészült síremlékről, 2017. július 1-én.

 

 

 

 

 

 

 

2017. őszére,  már nem csak a fák kezdtek barnulni:

 

 

 

                                                               


 

Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.