JV. Anno 2020.

 

 

 

 

    Legutóbb,  2012 telén jártam kint a temetőben. Most 6 évvel később szintén. Mióta a NÖRI átvette a kezelését, látszik, hogy valami elkezdődött.

 A temető, jelen állapotában, most úgy néz ki, mint egy építési munkaterület. Talán, mert az is lett. A kriptákat felálványozták, befedték a lyukakat, kitakarították részben a síremlékeket. A legszembetűnőbb az, hogy kivágtak rengeteg bokrot, meg kis fát, ami benőtte a környezetet. Végre jól láthatók a fák között a sírok.

 A munka még az elején tart, de legalább folyik. Kérdés, hogy a már összedőlt síremlékekkel, mit lehet kezdeni. A temető ebben az állapotában is hangulatos, még ilyen állapotban is. Csak most már elmarad az élmény, mikor a bokrok között feltűnik egy régi sírkő, és az ember kíváncsian nézegeti, hogy vajon, mi lehet az? De ez a legkevésbé fontos, csak rendbe legyen.

Néhány kép a felújításra váró síremlékekről és a temető hangulatáról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.