JV. Anno 2020.

  Régebben sohasem gondoltam volna, hogy egyszer látni fogom a Batthyány család kriptáját. Már, csak azért sem, mert úgy gondoltam, hogy a lépcső két oldalán elhelyezett nyitható, vas fedelek alatt, nem egy kriptába lehet lemenni, mint akár Deák Ferenc mauzóleumába, hanem fülkeszerűen a fedelek két-két oldalán, a falba vannak helyezve a koporsók.

    Ellenben október 6.-a előtt pár nappal, mikor kint jártam a temetőben, észrevettem, hogy nyitva vannak a fedelek. Gondoltam páratlan alkalom, hiba lenne kihagyni, hogy megnézzem mi van ott. Meglepetésemre egy lépcsőt láttam, ami a kriptába vezetett és azt, vasrács zárt le. Az éppen a helyszínen levő idegenvezetőtől pedig megtudtam, hogy az ünnepély végeztével, lehetőség lesz  magát a kriptát is megtekinteni.

 Természetesen éltem a lehetőséggel és fényképezőgépet ragadva  sikerült  minden érdekességet megörökítenem. Valóban páratlan élmény volt!

 

 

Íme a képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.