Hétfő, 2020/01/27, 05:35:03 | Üdvözöllek Vendég | Regisztráció | Belépés

Az aluljáró titka  Újabb érdekességre leltem, miközben a Baross tér felé jártam. Úgy látszik Józsefváros mindig tartogat valami  különlegességet, ami a múltat illeti.
  Így jártam most is. A nemrég elhíresült aluljáróról van szó, amiről ellopták körben a vasat, úgy, hogy még térfigyelő kamera is volt a sarkon.

 Igaz, teljesen más jellegű dologról van szó.

 Az aluljárót megszüntetik és betemetik. A körülötte levő márványlapokat is kibontották már, amikben a korlátok álltak felül. A kövek kibontása után azokat hátukra fektették, és igen érdekes dolognak lehetünk így szemtanúi, amit megszeretnék osztani mindenkivel.


  A kövek hátoldalán ugyanis írások vannak! Mégpedig nem is akár milyen! Ha jobban szemügyre vesszük, rögtön kiderül, hogy egy régi épület vagy híd emléktáblájának darabjai ezek.

  A felirat jól olvasható, de hiányos. Kérdés, hogy a többi darabját is ezekbe az aluljárókba építették e be. A szöveg olyan régi, hogy a jól elolvasható miniszter szót is még ministernek írják.

 

 Frissítés:

Úgy tűnik beigazolódott a gyanúm, hogy egy híd emléktáblája lehet. Több jel mutat arra, hogy ez a régi Erzsébet-híd darabjai egyesek szerint.
A cikk 2012 december végén felkerült ide, a fényképezés után közvetlenül, ellenben, csak 2013 februárjában vált ismertté
. A kövek viszont a Blikk szerint megvannak a kőtárban. A félreértések miatt az eredeti szöveget javítottam.Ez még egyben van, de itt jól látszik, melyik elemekről van szó

És a cikkben szereplő
Oldalt az egyik szöveges kő

És túloldalról

Közelebbről
Az első...
a második...

és a harmadik darab.