JV. Anno 2020.
 

 

  Néha, ha az ember az utcán jár-kel, fel sem tűnik neki sok érdekes dolog, ami még látható a régi időkből, különösen, ha nem is ért hozzá. Sokszor egy cikk, vagy filmrészlet hívja fel az ember figyelmét, egy-egy meglepetésre, amint az ebben az esetben is történt.

 A film, a Pincebörtön című két részes alkotás, amely érdekes képet tár elénk az '56 előtti ávós korszakról.  Ebben szerepel a Csokonai utcai, Pest Megyei ÁVH épülete is, ami később postai épület volt, miután átépítették. majd szálloda lett belőle.

 A filmen nyomon követhető egy ott raboskodó elítélt segítségével a mai napig látható telefon kábelköteg útja, ami két felé halad. Az egyik a Bezerédy utcában tűnik el, a másik, amiről nincs szó a filmben, viszont az egyetem udvarra vezető kapuja felett, a Csokonai utcában.

  A kábelek jelenleg is megtekinthetőek 2020-ban is, de azokat az egykori ÁVH Pest Megyei épületéről már a sarkon levágták, most ott függ a mellette lévő ház sarkán. A filmen viszont még látható, amint kijön az épületből.
A teljes film

 

 

Tegyünk mi is egy sétát.
 A képek 2020ban készültek.
Az  ÁVH egykori Pest Megyei épületeA levágott kábelköteg a szomszéd ház sarkán.
Innen indul útjára a telefonkábel.Szépen elrendezve végigfut a ház falán...


...hogy aztán a Bezerédj utca sarkán kettéváljon.Itt az egyik fele bekanyarodik az utcába, a másik
pedig átmegy a túloldalra.A túloldali sarkon tovább halad...


 

...hogy aztán vagy 10 méterrel odébb átvezessen az egyetemhez...
 
 
végig az oldalán,
 
 
... az udvari kapuja fölé.
 
 
Másik, vékonyabbik része végigmegy a Bezerédj utcán...
 
 
 
 
 
...a Bezerédj u. 3. mellett,
 
 
a volt Pártgarázs épületéhez.
 
 
Ahol a sarkon bekanyarodik az épületbe.
 
 
A volt garázs, a ház udvarán, eredetileg jól elrejtve a kíváncsiak elől.
 


 

Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.