JV. Anno 2020.
Rendkívüli állapot

Miután Oroszország megszállta Józsefvárost, azonnal megkezdték a kerület átalakítását. Első lépésben a már rég látott utca névváltoztatásokat hajtottak végre, majd cirill feliratokra cserélték az üzletek tábláit. Néhány speciális orosz dolog is megjelent, mint például szuvenírbolt, ahol többnyire matrjoska babákat árulnak, tea és kávézó a Kálvin téren, ahol 12 rubelért  lehet kávét tejjel kapni és egy speciális orosz telefonfülke, amiből rubelért lehet telefonálni. A falakat és lámpaoszlopokat elborították az orosz nyelvű hirdetések. Mindezek tetejére a Kálvin téren, röpke egy nap alatt Szovjet hősi emlékművet állítottak, és az 1919-es tanácsköztársasághoz hasonlóan, átépítették a Szabó Ervin könyvtár előtti emlékművet, mint régen azt a Hősök terén tették. Mindezeket néhány hatalmas  páncélautó biztosította.

A lakosság inkább érdeklődve, mint sem megrémülve szemléli az eseményeket.

A valóság persze nem ennyire drámai, csak a Die Hard 5-öt forgatják nálunk. Minden esetre érdekes élmény üzleteinket és utcáinkat így látni. Egy rövid időre frissíthettük már megkopott, orosz nyelvtudásunkat is.


Ezt a rendkívüli állapotot igyekeztem megörökíteni, a Hangulatképek extra fejezetében. Jó szórakozást!

Pionyerszkaja ulícaÉpül a Szovjet hősi emlékműHogy ne hiányoljuk a rég lebontottakat...Átépült a szobor is a könyvtár előttÉs teázó nyílt a Kálvin térenÍgy kellemesebb a tér hangulata isHa valaki orosz újságokra vágynaÉs a szuvenír bolt, a babákkalA Vörösmarty kinoteátrKafé PrágáA Baross utca neve mától: Buniná ulícáÉs a Jurasz gyógyszertárKissé messziről szervezik a moszkvai sétátEgyéb üzletek a volt Baross utcábanKedvencem a Kafe LásztocskáÉs a CopyGuru is elég viccesen fest ígyOrtopedicseszkije matraszilyÉs a Miklós térLassan elkészül a műA pihenő páncélautó az Üllői út elejénIgaz, hogy később a páncélautót másnap az Üllői út túloldalán
 parkoltatták, de úgy gondolom, ez azért még megér 2 fotót:

És a frissen avatott, elkészült Szovjet hősi emlékmű a Kálvin téren:Melynek csodájára jártak az emberek
Valamint még, néhány kép:

Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.