JV. Anno 2020.

  Józsefvárosban nagyon hangulatos helyek vannak. ( Egyre kevesebb...) Sok utca, a régi házak, vagy akár még a megújuló negyedekben is lehet érdekes felvételeket készíteni. Az már külön bónusz, hogy néha időutazást is tehet szinte az ember. A régi épületek, az 1800-as években, vagy a XX. század elején,  a régi járműveket látva az ember a 70-es, 80-as években érezheti magát. Könnyen átélhetjük, hogy milyen érzés lehetett egykor a háború előtt itt sétálni, mert sok minden emlékeztet rá. ( emlékeztetett ) Ha valaki jobban megakarná érteni, hogy milyen lehetett a Pál utcai fiúk környezetének hangulata, mikor még Molnár Ferenc leírta, az tegyen egy sétát Józsefváros régi részén, a Tömő, Leonardo, Práter utca, vagy más környékén és át fogja élni.( átélte, amíg át nem építették )

Sajnos éppen a leromlott állapotú, földszintes házakat bontják, ami Józsefváros sajátos jellegét és hangulatát adja. ( adta ) A kerület fejlődik, az emlékek pusztulnak, kérdés, hogy vajon a felépülő lakótelepek között, milyen hangulatban érzi magát az ember.

Ha valaki a képek között a Mágnásnegyed fotóit keresné, azt itt nem találja meg. Az élet és az események, a Körút túloldalán zajlanak és zajlottak, az ütött-kopott házak között...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Portrét ül a kis róka
Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.