Hétfő, 2020/01/27, 05:37:25 | Üdvözöllek Vendég | Regisztráció | Belépés

Merénylet Prágában

 

 

 

 

  Hogy mi köze van Prágának a Józsefvároshoz? Hát annyi, mint Moszkvának! Ha valakinek ez mondjuk nem lenne elég érthető, márpedig nem biztos, hogy az, annak elárulom a kulcsszót: filmforgatás.

  Több történelmi és egyéb filmet forgattak itt az utóbbi években. Nem olyan régen éppen egy dokumentumfilmes csapat, az 1942-es prágai merénylet helyszínéül választotta kerületünket. A forgatás 2015 októberében történt, így arra gondoltam, talán már nem lesz gond 2017-ben feltenni pár képet érdekességként, mivel azóta biztosan bemutatták a filmet.

 A helyszín tökéletes választás volt. Érdekes volt látni, mint változtak át a józsefvárosi utcák, a 73 évvel azelőtti prágaivá. A hangulatot sikerült jól eltalálni. Több helyszínen is forgattak, a Dobozi utca környékén, a Festetics utcában is, stb.

 A falakat korabeli német és cseh propaganda plakátok díszítették, megcsodálhattuk a BKV nosztalgia villamosait, berendeztek egy piacot, az utcán pedig régi autók és lovasszekerek közlekedtek. A táblákról megtudhatta, az érdeklődő, hogy merre van a Gestapo, SS kaszárnya, a Vöröskereszt és egyebek.

 Heidrichet, miután elhaladt kocsijával a Salgótarjáni úton, a Dobozi utca sarkán, a remíz bejáratával szemben felállított piacnál lőtték le. Többször is....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heidrich Mercedese

 

Heidrich a végzete felé száguld