JV. Anno 2020.

Régebb óta gondolkodtam azon, hogy mennyire személyesebbé válik az embernek valaki, ha látja egy fényképen, hogyan is nézett ki az illető. Egy rövid sorozatot szerettem volna indítani  a temetőben nyugvó személyekről, leginkább azokról, kiknek halála, történelmi eseményekhez kapcsolódik. Ennek a sorozatnak első része a Belügyi parcella, 56-os halottai.

A következő pedig ez a része lenne: Az  '56-os forradalomban hősi halált halt civilek percellája. Sajnos a sírokon látható fényképek, többnyire kifakultak, kevés van jó állapotban, sokuk annyira megkopott, hogy alig látszik rajta valami, ha egyáltalán látszik. A parcella elég elhanyagolt állapotban van, a sírokat sem nagyon gondozzák, pedig éppen ezek az emberek azok, akik életükkel fizettek a szabadságért, sokan teljesen ártatlanul, mint egy 2 gyerekes anyuka. A fényképes sírköveken kívül, néhány érdekesebb fotó nélküli is helyet talált az oldalon, természetesen az oldal nem tartalmaz minden sírról képet, csak ízelítőnek szánom az itt látottakat.

A sorozat következő két része pedig a szovjet katonai parcellában nyugvó katonák, valamit a temetőben fellelhető régi sírok, ismeretlen arcai lesznek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.