JV. Anno 2020.

  Hegedűs Lóránt református püspök temetése, még 2013-ban volt a Kerepesi temetőben. Személyét tekintve, sok embert megosztó természetű volt. Református lelkészként részt vett az  '56-os forradalomban, nem csak papi hivatást folytatott, hanem politikait is. Ebben a minőségében, a MIÉP - Jobbik vonalat képviselte.

  A Jobbikhoz való erős kötődése, olyannyira megmutatkozott, hogy temetésén felvonult nagy számban az Új Magyar Gárda is, melynek köszönhetően az ember,  szinte  1944-ben érezhette magát.

 

Dr. Hegedűs Lóránt püspök, rövid életrajza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  A szobor kissé úgy néz ki, mintha a püspök úr alvilágból feljött kísértete, szintén a halálba szeretné riogatni az éppen arra járót. Én biztos frászt kapnék tőle, ha  egy viharos éjszakán, telihold fényénél felbukkanna előttem.

 

 

  A szobor, amelyről azt gondoltam mindeddig, hogy fémből van, nagy meglepetésemre kiderült, hogy fa, ugyanis az évek alatt kikezdte az idő szú(vas) foga, amit nem éppen szakértelemnek nevezhetően próbáltak valamelyest korrigálni.

 

 

 

 

 

 

 

Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.