JV. Anno 2020.

 

 

 

   Imádom a repülő szobrokat. Annál is inkább, mert ez azt jelenti, hogy egy szobor felállításának részese lehetek éppen. Már több ilyen eseményen is sikerült részt vennem, néha a kerületben, néha máshol. Többnyire a véletlennek köszönhetően.

Jelenleg is éppen erről volt szó. Az ember elindul, aztán belebotlik valami érdekesbe. Most is éppen egy szoborállítást sikerült megörökítenem.

Kerületünkben a nagy népszerűségnek örvendő, tavaly, sajnos 86 évesen elhunyt nagyszerű ember, Karcsi bácsi kapott szobrot. Gyakorlatilag egy olyan valakiről van szó, akit mindenki ismert és többnyire szeretett. Tudjuk róla, hogy jó kedélyű ember volt és rettenetesen nyugodt. Azért, ha felidegesítették és ez gyakran megesett, akkora pofonokat adott, hogy az illető sokszor több métert repült. Szerette a babot és igen sokat evett.

  Vízilabdásként kezdte, majd filmszínészként folytatta. Nem kerületünk szülötte volt, sőt nem is hazánké, de mindannyian úgy szerettük, mintha közénk tartozott volna. Filmjeiről és ő magáról felesleges is írni, hiszen mindenki ismerte, kicsik és nagyok.

Karcsi bácsit teljes nevén Carlo Pedersolinak hívták, bár ez sokaknak semmit nem mond, de művészneve, Bud Spencer viszont igen.

A szobor a talapzati szöveg szerint, Tasnádi Szandra szobrászművész(nő) alkotása és ajándéka.

A szobrot 2017.11.10.-én, kora délutáni órákban állították fel, ahol a művésznő is jelen volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utolsó simítások

 

Tasnádi Szandra

 

A  művésznő és alkotása

 

 

 

 

Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.