JV. Anno 2020.

 

    Újabb meglepetéseket tartogatott a Kerepesi temető. Sajnos egyre rosszabbakat, ahogy látszott. Aztán szerencsére kedvezőre fordultak a dolgok, mert eljutottak a hírek a megfelelő helyre.

  Az inforádió, 2012. szeptember 24-én, hétfőn 14:25-kor  az MTI-re hivatkozva közli:

 

 "Felfüggesztette hivatalából a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) vezérigazgatóját, Horváth Józsefet hétfőn a főpolgármester. 

 Tarlós István a vezérigazgatónak címzett, MTI-hez eljuttatott levelében azt írta: külföldi útjáról hazatérve megdöbbenéssel értesült a Fiumei úti sírkertben történt "közbotrányt okozó skandalumról". Hozzátette: a helyzet tisztázásáig felfüggeszti Horváth Józsefet, helyettesítéséről pedig a társaság belső szabályzata alapján gondoskodik."

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-520390Ezért az itt akkor jelen időben megjelent történetet, immár szerencsére múltidőbe tehettem:

  " Mostanában, valami furcsa ötlet folytán, a régi sírok túlnyomó részét felcímkézték, hogy a Temetkezési hely lejárt. Ez pedig általában azt jelenti, hogy, ha ismét nem váltják meg, akkor a régit lebontják és a sírhelyet újra hasznosítják.
  A régi sírok, legalább 50-60%-át felcímkézték, még azokból is párat, amelyek a régi budai temetőből lettek áthozva, annak megszűnésekor.
  Miért volt erre hirtelen olyan nagy szükség?
  Kevés a hely a temetésekhez? A temető jó része szabad zöldterület, ahová bőven van még hely temetni!
  Vagy hirtelen ennyi temetést várnak valami folytán, hogy ekkora szükség lesz a helyre?
  Azt nem mondhatja senki, hogy azért tették, mert szükség van pénzre, mert jórészt olyan régi sírok is vannak, melyekből egyértelműen nem lehet bevételre számítani.
  Ezeket a sírokat, ha eltüntették volna,  akkor jócskán felborul a temető eddigi jellege. Olyan alkotások vesznének el, amik ugyan nem híres emberek sírjai, de ugyan akkor jellegzetes, szép, vagy éppen történelmi síremlékek.
  Vannak köztük híresebb személyek sírjai is, mint például a hazai édesipar egyik legismertebb személyisége,  Stühmer  Frigyes és családjáé, aztán az Orczy család sírja, és Kondor Rezső redőnygyárosé.
  Aztán ott vannak még: Mező Imre, Stromfeld Aurél, Stollár Béla, Zalka Máté, Madarassy-Beck Marcel és családja, amiket hirtelen észrevettem.
    A kis képeken nem mindig látszik a cetli, de aki kiment a temetőbe, a maga szemével is láthatta, hogy miről van szó. "


  Frissítés:
  A cetliket azóta 2012 október elejére, minden sírról eltávolították.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.