JV. Anno 2020.
   2012-ben, a Baross tér átépítésekor bontották el a régi aluljárókat. A körülötte levő márványlapokat is kibontották, amik a korlátokat tartották. Kiszedésük után azokat hátukra fektették, és igen érdekes dolognak lehettünk így szemtanúi, amit megszeretnék osztani mindenkivel.

  A kövek hátoldalán ugyanis írások vannak! Mégpedig nem is akár milyen! Ha jobban szemügyre vesszük, rögtön kiderül, hogy egy régi épület vagy híd emléktáblájának darabjai ezek.

  A felirat jól olvasható, de hiányos. A táblát a jelek szerint szétdarabolták.  Kérdés, hogy a többi részét is ezekbe az aluljárókba építették e be? A szöveg olyan régi, hogy a jól elolvasható miniszter szót is még ministernek írják.

 Frissítés:

Úgy tűnik beigazolódott a gyanúm, hogy egy híd emléktáblája lehet. Több jel mutat arra, hogy ez a régi Erzsébet-híd darabjait sikerült fellelni egyesek szerint.


  

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Vestibulum nec ultrices diam, a feugiat lectus. Pellentesque eu sodales enim, nec consequat velit. Proin ullamcorper nibh nec malesuada iaculis. Donec pulvinar ipsum ac tellus ornare, quis vulputate lectus volutpat.