Kedd, 2019/06/18, 18:38:46 | Üdvözöllek Vendég | Regisztráció | Belépés

Karcsi bácsi repül

 

 

 

   Imádom a repülő szobrokat. Annál is inkább, mert ez azt jelenti, hogy egy szobor felállításának részese lehetek éppen. Már több ilyen eseményen is sikerült részt vennem, néha a kerületben, néha máshol. Többnyire a véletlennek köszönhetően.

Jelenleg is éppen erről volt szó. Az ember elindul, aztán belebotlik valami érdekesbe. Most is éppen szoborállítást sikerült megörökítenem.

Kerületünkben a nagy népszerűségnek örvendő, tavaly, sajnos 86 évesen elhunyt nagyszerű ember, Karcsi bácsi kapott szobrot. Gyakorlatilag egy olyan valakiről van szó, akit mindenki ismert és többnyire szeretett. Tudjuk róla, hogy jó kedélyű ember volt, rettenetesen nyugodt. Azért, ha felidegesítették és ez gyakran megesett, akkora pofonokat tudott adni, hogy az illető több métert repült. Szerette a babot és igen sokat evett.

  Vízilabdásként kezdte, majd filmszínészként folytatta. Nem kerületünk szülötte volt, sőt nem is hazánké, de mindannyian úgy szerettük, mintha közénk tartozott volna. Filmjeiről és ő magáról felesleges is írni, hiszen mindenki ismerte, kicsik és nagyok.

Karcsit bácsit teljes nevén Carlo Pedersolinak hívták, bár ez sokaknak semmit nem mond, de a művészneve, Bud Spencer viszont igen.

A szobor a talapzati szöveg szerint, Tasnádi Szandra szobrászművész(nő) alkotása és ajándéka.

A szobrot 2017.11.10.-én, kora délutáni órákban állították fel, ahol a művésznő is jelen volt.

 

Készül a mű

 

Várom a helyem.

 

Hasonlítunk? Legalább egy kicsit?

 

Láttatok már ekkora lábat? 

 

Karcsi bácsi repül

 

Tartsátok, már öreg!

 

Vinné valaki a zsákomat?

 

Utolsó simítások

 

Interju

 

A szobor és a művésznő